Homokzsákok és töltések között próbálták szóra bírni a szolnoki születésű Lévai Anikót

Megosztás

A miniszterelnök feleségéről, Lévai Anikóról utoljára akkor írtak sokat az országos sajtóban, amikor Magyar Péter a júniusi választások előtt egy interjúban megemlítette, hogy sokkal nagyobb szerepe és hatalma van a szolnoki születésű first lady-nek, mint amekkora kívülről tűnik, sőt, a Tisza Párt elnöke arról is beszélt, látott már olyat, hogy Lévai minisztereket kér számon. Ennek és még sok más témának a kapcsán próbálták megszólaltatni inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel.

Kedden Kismaroson elkészült a homokzsákokból álló ideiglenes árvízvédelmi gát, azaz a település nagy része már védett az áradásoktól. Kismaros azonban nehezebb helyzetben van a Duna menti települések közül, mivel eddig nem sikerült uniós forrásból állandó védművet építeniük. Annak ellenére, hogy 2017 óta rendelkeznek árvízvédelmi tervekkel, ezek megvalósítása önerőből nem lehetséges, ezért elengedhetetlen a kormányzati támogatás.

Lévai Anikó: Kisasszony, kedves, csak egy önkéntes vagyok

Kedden elkészült a homokzsákokból épített védmű Kismaroson. A település legnagyobb része már biztonságban van, A Duna menti települések közül Kismaros azért van nehéz helyzetben, mert korábban nem sikerült EU-s támogatásból állandó védművet építeniük. A településnek 2017 óta van terve az árvízvédelmi védművek építésére, de ezt önerőből nem tudják megvalósítani, mindenképp a kormány segítségére szorulnak.

Lévai Anikót nagyon ritkán lehet kérdezni, most az árvízi védekezés során, az Ökomenikus Segélyszervezet önkénteseként próbálta szóra bírni a Telex például a kismarosi helyzetről, illetve a politikai befolyásáról és Hatvanpusztáról.

„Olyanokat láttam, hogy konkrét minisztereket, vagy képviselőket bizonyos dolgokért számonkért, bizonyos dolgokban beszámoltatott és olyanokat meg hallottam, hogy bizonyos személyi döntésekben neki is nagyon nagy szerepe van” – mondta a Telexnek hónapokkal ezelőtt Magyar Péter.

Lévai azzal hárította el a kérdéseket, hogy ő csak egy önkéntes, meg egyébként is árvíz van, lapát van, munka van. A 444 szintén jelen volt, amikor Orbán Viktor felesége “önkéntes” pólóban megtekintette az árvízhelyzetet a Dunakanyarnál.

Kép: Németh Dániel/444

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek